Projecten

Voormalig Connexxion-terrein maakt plaats voor eigentijdse woonwijk

“Eindelijk gaat het gebeuren”

Met een symbolische sloophandeling hebben 2 toekomstige bewoners vorige week de aftrap gegeven van de sloop van het voormalige Connexxion-terrein.

Jurgen de Reus, directeur UBA, is trots dat eindelijk kan worden gestart met De Nieuwe Connectie. In dit project verrijzen straks 84 woningen: 46 rijwoningen, 16 twee-onder-een-kapwoningen en 22 sociale huurwoningen die worden beheerd door woningstichting Eigen Haard. Ook wethouder Ferry Hoekstra is blij. “Dit project heet niet zomaar De Nieuwe Connectie’’, stelt de wethouder. “Het ís ook echt een verbinding tussen de wijken. Het duurt nog even voordat de woningen gerealiseerd zijn, maar aan de nieuwe inwoners zou ik alvast willen zeggen: van harte welkom in onze gemeente!”

90% wordt hergebruikt
Voordat gebouwd kan worden, moet eerst worden gedemonteerd en gesloopt. En dat gaat bijna volledig circulair. Dat vindt UBA belangrijk. Daarom heeft zij gekozen voor een samenwerking met AW Groep, een partner die circulariteit ook belangrijk vindt. “Voor een aantal materialen is zelfs al een directe bestemming gevonden bij een nieuwbouwproject in Mijdrecht’’, vertelt Hans van AW Groep. “Daar gaan de bestrating , de houten spanten, de dakbeplating, gevelbeplating en de roldeuren naartoe. Alle overige materialen worden zorgvuldig verwijderd en komen op een soort Marktplaats voor bouwmateriaal. Vandaaruit krijgen zij een nieuwe toepassing. In dit project wordt maar liefst 90% gerecycled. Een percentage om trots op te zijn. Zo vormt de sloop dus zeker niet het einde, maar het begin van iets nieuws…”